Zdrowe oleje
La Tourangelle to rodzinna firma z tradycjami, mająca swoje początki w 1876 r we Francji nad Loarą, działa teraz również w Kalifornii. Niewielka tłocznia olejów sprzed 150 lat, jakich wiele funkcjonowało nad Loarą, przekształciła się w nowoczesną firmę produkującą oleje tradycyjnymi metodami, z poszanowaniem produktu i wiedzy przodków. Starannie selekcjonowane orzechy prażone są ręcznie na miejscu w tradycyjnych żeliwnych kotłach, następnie wolno tłoczone mechanicznie, tak aby wydobyć z nich olej o najlepszych właściwościach smakowych i zdrowotnych. Do tłoczenia wykorzystywane są stuletnie prasy, proces jest powolny i staranny, a gotowy olej delikatnie filtruje się na filtrach bawełnianych. W efekcie powstają wyjątkowe naturalne wyroby, nie zawierające sztucznych dodatków - barwników czy aromatów. Doceniane w konkursach na całym świecie, wielokrotnie nagradzane branżowymi wyróżnieniami.